26.11.15

Ilta koulun tonttupajalla!

Olin tänään illalla koululla joulupajailemassa. Ohjelmassa oli kynttilöiden valamista ja paperiaskartelua.

Valoin 16 kruunukynttilää ja yhden vanhanajan kolmilankaisen kynttilän. Ensin leikattiin sopivan pituiset sydänlangat ja nidottiin ne lautaan kiinni. Sen jälkeen alkoi se kivoin osuus, lankojen dippaaminen kynttilämassaan. Istuimme ringissä vähän kuin nuotion äärellä ja dippailtiin lankoja vuorotellen massaan. Jännää oli nähdä kuinka kynttilät alkoivat muodostumaan, välillä ne näyttivät hattivateilta ja ohuilta makkaroilta.

Yli tunnin istumisen ja dippaamisen jälkeen ne alkoivat vihdoin näyttämään kynttilöiltä. Oli kuivatuksen vuoro, halusin vielä tehdä hauskannäköisen kolmilankaisen kynttilän. Se olikin vähän haasteellisempi, erikoisen näköinen siitä ainakin tuli. Saas nähdä miten palaa. Tämäpä oli todella mukavaa puuhaa, pitääpä ostaa kotiinkin tarvikkeita. Kynttilät sai myös upottaa puoliksi punaiseen tai siniseen massaan. Halusin kuitenkin perinteiset valkoiset, tuloksena persoonalliset itsetehdyt kruunukynttilät.

Kävin vielä askartelemassa paperista kivat harmaat tähdet, leikkaa ja taittele, niin helppoa!? Ei kyllä ihan ollu, vähän joutui välillä kyllä funtsimaan että mites tää nyt menikään. Ilta oli todella mukava, glögiä, pipareita, askartelua ja mukavia ihmisiä. Tuli ihanan jouluinen olo, ei muuta kun kynttilät palamaan.



 

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti